Előző bejegyzésemben egy teljesen saját kezűleg /sk./ elkészített lasagne receptjét osztottam meg Veletek.
Felvetődhet azonban Bennetek a kérdés, megjegyzem jogosan…miért éri meg ennyi időt és energiát beletenni egy ételbe, amikor meg lehet venni a dobozos, úgymond instant változatát is a boltokban, melyhez csupán tejre, sajtra és darál húsra van szükségünk. Én, aki évekkel ezelőtt instant párti voltam, mára próbálom kerülni. Egyrészt egészségügyi, másrészt pedig gazdaságossági szempontból. Amellett, hogy sokkal egészségesebb és “saját”, továbbá élménydúsabb is ezt elkészíteni…sokkal olcsóbb! Igen, tényleg OLCSÓBB.
Egy doboz instant lasagne alap 700-800 Huf, mely 2 felnőtt adagra elegendő, ez családok esetén egyenesen nulla! És ekkor még venned kell hozzá egy csomó mindent. A mai receptem garantáltan kevesebből jön ki, hiszen a tészta majdhogynem ingyen van, paradicsom szósz kell és ezen túl ugyan azok, amik egyébként is.
Nem mondom, hogy nem hasznos a dobozos változat, arra az esetre, ha kevés időd van és egyedül vagy, de próbáld meg elkészíteni az én variációmat, hidd el, soha többé nem fogsz kételkedni abban, melyik a jobb választás.
Mindemellett hozzá kell tennem, hogy részemre óriási élmény volt úgy a kislányom elé tenni a lasagne-t, hogy elmondhattam, minden egyes alkotóelemét én készítettem, a tésztától, a szószokon át…azt hiszem erre mondják, hogy szívem-lelkem belesütöttem!
SK lasagne készítésre fel! 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: