Taste cooking

Karamellizált lilahagymakarikák balzsamecetkrémmel

Hozzávalók:

  • 4 fej lilahagyma vékony karikákra darabolva
  • barna cukor /4 ek./
  • balzsamecetkrém 
  • só /egy csipet/
  • olíva olaj /1 ek./

A vékony karikákra szelt hagymákat egy tálban szétválasztod egymástól, közben egy férős serpenyőt felteszel a főzőlapra melegedni, csurgatsz bele 1 evőkanálnyi olajat, azonnal mehet rá a barna cukor is, megvárod amíg folyamatos kevergetés közben elolvad a cukor az olajban, a folyamat végén azonnal ráborítod a hagymakarikákat, itt azonban figyelj, hogy a hagymával ne kerüljön víz az olajba. Fakanállal folyamatosan kevergeted, hogy minden hagymára egyenletesen süljön rá majd a cukormáz, pár perc után ráfolyatod a balzsamkrémet és egy csipet sót szórsz az egészre, majd alaposan megpirítod. Amikor azt látod, hogy ropogósra sült a cukorréteg, készen vagy, kiveheted. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!