Hozzávalók:
- 4 fej lilahagyma vékony karikákra darabolva
- barna cukor /4 ek./
- balzsamecetkrém
- só /egy csipet/
- olíva olaj /1 ek./
A vékony karikákra szelt hagymákat egy tálban szétválasztod egymástól, közben egy férős serpenyőt felteszel a főzőlapra melegedni, csurgatsz bele 1 evőkanálnyi olajat, azonnal mehet rá a barna cukor is, megvárod amíg folyamatos kevergetés közben elolvad a cukor az olajban, a folyamat végén azonnal ráborítod a hagymakarikákat, itt azonban figyelj, hogy a hagymával ne kerüljön víz az olajba. Fakanállal folyamatosan kevergeted, hogy minden hagymára egyenletesen süljön rá majd a cukormáz, pár perc után ráfolyatod a balzsamkrémet és egy csipet sót szórsz az egészre, majd alaposan megpirítod. Amikor azt látod, hogy ropogósra sült a cukorréteg, készen vagy, kiveheted.
Kommentek