Karamellizált lilahagymakarikák balzsamecetkrémmel

Hozzávalók:

A vékony karikákra szelt hagymákat egy tálban szétválasztod egymástól, közben egy férős serpenyőt felteszel a főzőlapra melegedni, csurgatsz bele 1 evőkanálnyi olajat, azonnal mehet rá a barna cukor is, megvárod amíg folyamatos kevergetés közben elolvad a cukor az olajban, a folyamat végén azonnal ráborítod a hagymakarikákat, itt azonban figyelj, hogy a hagymával ne kerüljön víz az olajba. Fakanállal folyamatosan kevergeted, hogy minden hagymára egyenletesen süljön rá majd a cukormáz, pár perc után ráfolyatod a balzsamkrémet és egy csipet sót szórsz az egészre, majd alaposan megpirítod. Amikor azt látod, hogy ropogósra sült a cukorréteg, készen vagy, kiveheted. 

Tovább a blogra »