Poppy cake – a felejthetetlen zselés máktorta

A mák jótékony hatása szervezetünkre közismert, hiszen ezek az apró szemek rengeteg ásványi anyagot tartalmaznak, nagy rosttartalommal bírnak és a bennük található olaj is hozzájárul az egészségünkhöz. Segít egyensúlyban tartani a koleszterinszintet, támogatja csontjainkat, rengeteg foszfort és kalciumot tartalmaz. De szívünk és idegrendszerünk állapotára is befolyással lehet.

Ezek csupán gondolatmorzsák a mákról, érdemes utána olvasni és használni, fogyasztani ezt a természetes csodaszert. Az egyik legfontosabb mellette szóló érv eddig azonban nem hangzott el : FINOM és izgalmas desszerteket készíthetünk belőle. Én is egy ilyen mákos ízbombát hoztam mára Nektek. Ez a recept tényleg egészséges, lisztmentes és édesítőszerrel készítve tulajdonképpen fitt cake. Lássuk!

Hozzávalók:

4 db tojás

12 dkg vaj /szoba hőmérsékletű, puha/

1 kisebb citrom tisztított, reszelt héja

7 dkg porcukor

2 ek. holland kakaópor /cukrozatlan!/

4 dkg kristálycukor

17 dkg darált mák

ízlés szerint egy kevés fahéj is mehet bele 

Elkészítése:

Gyümölcszselé elkészítése:

Hozzávalók:

A zselét a leírásnak megfelelően készítsd el, majd csorgasd a kihűlt tortádra, én tettem bele kézzel különböző formákat, melyek cukorból vannak, tehát ehetőek. Lehet a zselébe gyümölcsöket is forgatni vagy bármi mást amiről úgy gondoljuk, ízleni fog nekünk és családunknak. Amikor elkészült a remekmű, mehet a hűtőbe. 

Felvágva porcukorral megszórva tálald. Jó étvágyat! 🙂

Tovább a blogra »